понеделник, 15 април 2019 г.

Декларация на Антиимпериалистически Фронт в подкрепа на народа на Палестина



Остро осъждаме поредната ескалация на държавния тероризъм на режима на Нетаняху срещу народа на Палестина.

Отново сме свидетели на терористични въздушните удари на израелската авиация срещу населението и на подготовка за нахлуване на израелската армия на територията на Газа.

Близо 2 милиона палестинци в Газа живеят от години в условията на пълна блокада, недостиг на електроенергия и вода и непрекъсната заплаха от въздушни удари, които вече отнеха живота на хиляди палестинци в огромното си мнозинство мирни жители. 

Така например само по време на нападението на ционисткия режим срещу Газа през 2014 година бяха убити над 1800 души от които 77 % мирни жители по данни на ООН. Режимът в Тел Авив варварски унищожава жилища, болници и училища. Главната отговорност за тези престъпления на Израел срещу палестинския народ носят САЩ които винаги са давали своята пълна и безрезервна подкрепа на действията на Израел.

Администрацията на президента Тръмп обаче надмина своите предшественици в провокациите и покровителството на ционисткия режим. След обявяването на Ерусалим за „столица“ на Израел през миналата година, на 21 март, Тръмп „призна суверенитета на Израел“ върху окупираните сирийски Голански възвишения.  И в двата случая очевидно резултатът ще е разпалването на нови конфликти и ново кръвопролитие в региона, което не е в интерес не само на палестинците, но и на всички засегнати народи, включително и на народа на Израел. Единствените които имат интерес от войната и страданията на народите са управляващите в САЩ и Израел.

Изразяваме пълна подкрепа на героичната борба на населението на Газа срещу агресията и терора. В изключително тежки условия и при огромно неравенство в силите палестинците от Газа намират начини с импровизирани средства да оказват съпротива срещу въоръжения до зъби агресор. В крайна сметка, както и във всички предишни случаи, и тази атака срещу Газа няма да донесе някаква „победа“ на режима в Тел Авив и ще завърши единствено с поредното безсмислено проливане кръв. 
Условията за справедлив мир между Израел и неговите арабски съседи са:

  • Незабавно прекратяване на всякакви военни операции на Израел срещу съседните страни.
  • Освобождаване на всички окупирани от Израел арабски територии, в това число Голанските  възвишения.
  • Освобождаване на всички политически затворници от израелските затвори.
  • Завръщане на палестинските бежанци по родните им места и решаване на проблема с прогонените от родината им палестинци съгласно резолюциите на ООН.
  • Създаване на независима и суверенна палестинска държава в международно признатите и граници.

Антиимпериалистически Фронт



Няма коментари:

Публикуване на коментар